Ból brzucha, zaparcia, a nawet niedobór żelaza lub biegunka to mogą być efekty łączenia niektórych produktów w kuchni, co może negatywnie wpłynąć na nasz organizm. Wiele osób jednak nie zdaje sobie z tego sprawy i regularnie stosuje te niebezpieczne kombinacje. Czy potrafisz wskazać, które duety mogą wywołać rewolucje żołądkowe? Sprawdź się w naszym quizie!
i
Autor: pexels,/ zdjęcie ilustracyjne/ Pixabay.com
"Chcemy chodnika i autobusu". Mieszkańcy ul. Szamocin na Białołęce apelują do urzędników
Rozwijamy nasz serwis dzięki wyświetlaniu reklam.
Blokując reklamy, nie pozwalasz nam tworzyć wartościowych treści.
Wyłącz AdBlock i odśwież stronę.
Trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad bez marchewki z groszkiem na talerzu. Co natomiast zjeść na śniadanie? Płatki z mlekiem, jajecznica z szynką, a może grzanki z marmoladą? Niektóre połączenia nasuwają się aż same. Łączenie produktów, czasem z pozoru nawet do siebie niepasujących to w polskiej kuchni chleb powszedni.
Warto jednak pamiętać, że nie wszystko, co do siebie pasuje może stworzyć na talerzu połączenie idealne. Szczególnie, jeśli chodzi o nasze zdrowie. Czy wiesz, których produktów nie należy ze sobą łączyć? Sprawdź się w naszym quizie!
Czy rozpoznasz, jakich produktów nie wolno łączyć? To może wywołać rewolucje żołądkowe
Pytanie 1 z 10
Jaki produkt w połączeniu z MIĘSEM utworzy ciężkostrawne i niezdrowe dla naszego organizmu danie?