Mięso powinno być przechowywane w lodówce, aby zapobiec wzrostowi bakterii. Owoce morza tylko w niskiej temperaturze, aby zachować ich świeżość i uniknąć zatrucia pokarmowego. Mleko, jogurt, ser, masło i inne produkty nabiałowe w lodówce zachowają świeżość, bo bakterie nie będą się mogły rozwijać. Jajka trzymajmy w chłodzie, by zminimalizować ryzyko zatrucia salmonellą. Niektóre warzywa, takie jak sałata, szpinak, papryka, mogą być przechowywane w lodówce, aby zachować ich chrupkość i świeżość przez dłuższy czas. Są jednak i takie produkty, które na przechowywaniu w lodówce tylko tracą. Sprawdź, czy wiesz które, rozwiązując nasz quiz.
![Czy wiesz, których produktów nie wolno wkładać do lodówki? Stracą smak, aromat, nie będą się nadawały do jedzenia [quiz]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-cxKr-SPzt-UkXU_czy-wiesz-ktorych-produktow-nie-wolno-wkladac-do-lodowki-straca-smak-aromat-nie-beda-sie-nadawaly-do-jedzenia-quiz-664x442.jpg)
i
quiz
Których produktów nie wolno wkładać do lodówki? Stracą smak, aromat, nie będą się nadawały do jedzenia [quiz]
2024-03-05
21:56
Niektóre warzywa i owoce nie powinny być przechowywane w lodówce, ponieważ niska temperatura może przyspieszyć ich psucie się lub powodować utratę smaku i chrupkości. A jak jest z pieczywem, jogurtami? Arbuz smakuje Ci tylko mocno schłodzony? Czy na pewno powinien być w lodówce?