Te lokale są teraz w hali targowej. Gwar foodhall już otwarta
Na profilu Facebookowym Gwar foodhall (dawniej Hali Targowej) w czerwcu regularnie pojawiały się filmiki promujące nowe lokale. Dopiero jednak 12 czerwca operator ogłosił, że otwarcie nastąpi w piątek, dwa dni później. Oprócz już istniejących lokali, takich jak The Fry, Silk&Spicy oraz Fyrtel, pojawiły się także nowe miejsca gastronomiczne. Manufaktura Pierogów oferuje pierogi, Johnie Pizza – pizzę, a Pan Pancake – naleśniki.
Dodatkowo dostępne są burgery od Ride or Die oraz sandwicze w Chulita Sando Klub, obiecujące zaspokoić nawet najbardziej wymagające podniebienia, serwując „dirty sandwicze” i taco. Na jesień planowane są również inne atrakcje w hali, takie jak BAZAR – lokal handlowy przy ul. Podwale oraz DOOM COOLTURY – piwnica obiektu, będąca przestrzenią handlowo-muzealną i strefą eventowo-rozrywkową.
Dlaczego hala targowa była zamknięta kilka miesięcy?
O zawieszeniu hali zrobiło się głośno na początku bieżącego roku. Pięciu restauratorów zdecydowało się zakończyć tam swoją działalność. Wskazywali na wysokie czynsze, dodatkowe opłaty oraz brak wydarzeń i atrakcyjnej oferty handlowej, która mogłaby przyciągnąć większą liczbę osób do tego historycznego budynku przy ul. Magdzińskiego.
Krytykowano także zarządzanie obiektem oraz trudności w komunikacji z operatorem (spółką Net2B, która została wybrana jako jedyny kandydat do zarządzania halą w konkursie ogłoszonym przez miasto).
Hala została zamknięta już w lutym.