Znany jest niemalże w każdym europejskim kraju. Najczęściej kojarzymy go z Turcją, lecz w rzeczywistości döner kebab pochodzi z... Berlina! Jednym z pionierów wprowadzenia doner kebaba na rynek europejski był Kadir Nurman, który w 1972 roku w Berlinie rozpoczął sprzedaż doner kebaba w formie, jaką znamy dzisiaj – mięso z rożna podawane w chlebie pita z warzywami i sosami. Dzięki temu wynalazkowi, doner kebab szybko zyskał popularność i stał się ulubionym daniem ulicznym w wielu krajach na całym świecie.
Nawet największy zwolennik zdrowego żywienia przynajmniej raz w życiu posmakował kebaba. W Bydgoszczy są i tacy, którzy zajadają się nim nieco częściej. Specjalnie dla nich przygotowaliśmy ranking najlepszych kebabów w naszym mieście! Pod uwagę wzięliśmy opinie i komentarze internautów, a także zapytaliśmy naszych czytelników.