Nowa stołówka UKW to bufet dostępny dla każdego i na każdą kieszeń
Kantyna UKW działa w kampusie uczelni przy ul. Chodkiewicza, w dopiero co odnowionym budynku F.
- Nie ma jeszcze nazwy, ale to kwestia czasu, bo konkurs ogłoszony wśród studentów jest właśnie rozstrzygany.
- Stołówka działa od 1 marca. Jest otwarta dla studentów, pracowników UKW oraz dla wszystkich głodnych kulinarnych doznań od poniedziałku do piątku między godz. 9 a 16.
- W ofercie ma dania obiadowe (także dla wegetarian), desery, napoje i śniadania.
- Co tydzień menu się zmienia, ale ceny pozostają te same.
- Obsługą zajmuje się firma Gran Antoniego Kujawy. Ma wieloletnie doświadczenie, znamy jej poczynania m.in. z „Maestra” w Operze Nova.
- Po miesiącu funkcjonowania widzimy, że nowa kantyna przyjęła się pozytywnie zarówno wśród pracowników i studentów, jak i wśród odwiedzających to miejsce mieszkańców i mieszkanek Bydgoszczy - podkreśla Sebastian Nowak, rzecznik UKW.
Ceny zup, drugich dań i śniadań w kantynie UKW przy ul. Chodkiewicza w Bydgoszczy
W menu kantyny każdego dnia są dwie zupy po 13 zł każda, dwa lub trzy dania główne po 26 zł. Dania główne bezmięsne, np. placki ziemniaczane czy kotlet jajeczny kosztują 18 zł. Zestaw składający się z zupy, dania głównego z dodatkami (ziemniak lub ryż oraz surówka lub warzywa) kosztuje 36 zł.
Przed południem serwowane są śniadania. Za kanapkę z serkiem i warzywami lub szynką i warzywami zapłacimy 7 zł, za tost z szynką lub serem 8 zł. Croissant kosztuje 6 zł.
Herbaty można się tu napić za 5 zł, kawy czarnej, białej lub espresso za 6 zł (cappuccino kosztuje 9 zł), a soku za 5,50 zł.
Menu w kantynie UKW w Bydgoszczy
Choć ceny są niezmienne, na każdy tydzień układane jest inne menu. Obejrzyjcie naszą galerię, by przekonać się, co serwowano w kantynie krótko po otwarciu i co można tam zjeść w tygodniu od 2 do 5 kwietnia.