Food trucki ruszają w trasę i zaparkują na Starym Rynku w Bydgoszczy. W weekend będzie można spróbować kuchni z całego świata. W sobotę ruszy Festiwal Smaków Food Trucków.
- Food trucki zaserwują między innymi chińskie bułeczki baozi, krewetki w tempurze, dania kuchni meksykańskiej, jak tacos i quesadilla. Będą tez amerykańskie pastrami, holenderskie kapsalony i węgierskie langosze. A do tego klasyki - belgijskie frytki, soczyste burgery czy zapiekanki - mówi Magda Okulewicz, Senior Event Manager.
Ze względu na epidemię przygotowano środki bezpieczeństwa.
- Na strefie konsumpcyjnej nie zabraknie na pewno płynów do dezynfekcji rąk. Poza czasem, w którym jemy, zalecamy też noszenie maseczek - dodaje Magda Okulewicz.
Jak informują organizatorzy, wystawcy zobowiązani są do przestrzegania wytycznych dla gastronomii. Strefa gastronomiczna będzie na bieżąco dezynfekowana, goście są proszeni o zachowanie dwumetrowej odległości w kolejce po zamówienia.
Festiwal w sobotę i niedzielę na Starym Rynku - początek o 12.00. To szósta edycja imprezy w Bydgoszczy.