Festiwal Smaków Food Trucków. Do Bydgoszczy zawitała kuchnia azjatycka, europejska i amerykańska
Weekend pełen smaków w Bydgoszczy! W ciągu dwóch dni mieszkańcy mogli wybrać się w kulinarną podróż z różnych stron świata. Powrówił Festiwal Smaków Food Trucków. Na Wyspie Młyńskiej znalazły się przysmaki z Azji, Europy oraz Ameryki.
- Poszukiwaczom wyrazistych smaków polecamy odwiedzić food trucki z kuchnią azjatycką. Znajdą się w nich między innymi: pierożki jiaozi z wołowiną, wieprzowiną, szpinakiem lub z tofu oraz pad thai w wersji mięsnej lub wegetariańskiej. Miłośnicy włoskiej kuchni będą mogli rozsmakować się w pysznych makaronach. Nie zabraknie też burgerów i fenomenalnych kanapek z pastrami, smakujących niczym te z Nowego Jorku – informował organizator.
Oprócz tego na uczestników festiwalu czekały klasyki street foodu, takie jak: zapiekanki, corn dogi oraz chrupiące frytki belgijskie.
- Najsłodsze food trucki zadbają natomiast o deser. Kultowe hiszpańskie churrosy, amerykańskie pączki z dziurką, a może świeże owoce w czekoladzie? Tę smakowitą zagwozdkę pozostawiamy Wam! - dodają organizatorzy.
Wszelkie dodatkowe informacje znajdziecie na Facebooku pod tym LINKIEM.
Festwal Smaków Food Trucków w Bydgoszczy. Lista wystawców
- Jack Burger – burgery
- Wokgang – makarony z woka
- The Dumplings – azjatyckie pierożki
- Shark Truck – zapiekanki
- Wheel Meal – kuchnia tex-mex
- Food Cab – zapiekane buły
- Belgijki – duże, grube i chrupiące frytki belgijskie
- Świnki Trzy – burgery wołowe i kanapki z szarpaną wieprzowiną
- Gruzin – kuchnia gruzińska
- Churros Amigos – hiszpańskie pączki churros
- CACTUS – kuchnia meksykańska
- Arizona Pastrami – kanapki z pastrami
- Mała Odessa – ukraińskie pielmieni
- Wyciskamy – orzeźwiająca lemoniada z cytrusów
- Arepas – wenezuelskie arepy
- Zebra Burger – burgery
- Fragola – świeże owoce w czekoladzie
- Corn Dog – parówki w cieście kukurydzianym
- Pasta Truck – makarony w stylu włoskim
- Węgierska FaBryczka – tradycyjne węgierskie langosze
- Fresh Donuts – amerykańskie donuty