Pieczony, smażony na patelni, a może w galarecie? Karp na wigilijnym stole to podstawa w wielu polskich domach. Tradycja podaje, że w Boże Narodzenie nie może zabraknąć ryby! W PRL-u niezwykle popularny (gdyż najtańszy i najszybszy w produkcji) był właśnie karp. Przyjęto więc, że to ten gatunek powinien koniecznie znaleźć się na świątecznym stole. Nie każdy jednak go lubi. Dla tych, którzy stronią od tej ryby przygotowaliśmy zestawienie. Te gatunki idealnie sprawdzą się na święta. Jedne są najzdrowsze, drugie niemalże bez ości, a jeszcze inne najlepiej sprawdzą się jako ryba po grecku. Sprawdź naszą galerię!
Która ryba jest najzdrowsza? Która nie ma ości? Jaka nada się dla dzieci, a jaką najłatwiej będzie wyfiletować? Jeden gatunek będzie pasował idealnie jako ryba po grecku, a jeszcze inny najlepszy jest smażony na patelni.
Te ryby warto wybrać na święta! Idealnie sprawdzą się jako danie wigilijne. Sprawdź naszą galerię!