Magda Gessler to osobowość telewizyjna i popularna restauratorka. Jedni ją uwielbiają, u innych budzi zgoła odmienne uczucia, ale każdy przyzna, że jest wyrazistą postacią. W ciągu ostatnich 13 lat Magda Gessler odmieniła już wiele restauracji w kraju i nie raz była z tą misją w kujawsko-pomorskich lokalach, do Bydgoszczy zawitała jednak dopiero niedawno. Na początku października restauracja Gusto Kuchnia & Wino zamknęła się na kilka dni, a właściciele wpuścili do środka Magdę Gessler.
- Knajpka działa przy ul. Fredry 1 dopiero od czerwca tego roku, ale właściciele już wcześniej zdobywali doświadczenie w gastronomii.
- Od 2015 r. znaliśmy ich lokal jako Gusto Bistro & Catering (działał przy ul. Gdańskiej 55).
- To rodzinna restauracja, prowadzi ją małżeństwo, Anna i Jakub Micianiec.
- Także to, że w budynku obok hotelu Brda działa restauracja, nie jest dla bydgoszczan żadną nowością.
- Wcześniej chodziliśmy tam do Dolce Vita, serwującej dania kuchni włoskiej, a później, do marca tego roku, do Orso Nero.
Magda Gessler pierwszy raz odmieniła bydgoską restaurację. Kiedy otwarcie?
Właściciele restauracji Gusto Bistro & Catering - Anna i Jakub Micianiec - zmienili więc lokalizację i postawili na nową jakość a mocnym akcentem były potrawy przyrządzane w specjalnym piecu opalanym węglem drzewnym. Okazało się jednak, że restauracji Gusto Bistro & Catering przyda się pomoc.
13 października pierwsi goście podczas uroczystej kolacji mogli zobaczyć, że po dawnym Gusto Kuchnia & Wino nie ma już śladu. Magda Gessler przechrzciła lokal na Dzikowisko, zupełnie odmienione jest też wnętrze i menu. Wszyscy chętni efekty rewolucji będą mogli zobaczyć i posmakować od 18 października, kiedy lokal na nowo otworze swoje podwoje.
Kiedy jest emisja programu „Kuchenne rewolucje”?
Odcinki kulinarnego show można oglądać w TVN w czwartki o godz. 21.30.